Hedelmöitys-
hoidot GYNOVA

Päämääränä onnistunut raskaus.
Lisätiedot: klinikka@gynova.fi

VARAA AIKA
SOITTAMALLA

Gynova044 987 1012

VARAA AIKA

Gynova

Oululainen hedelmöityshoitojen ammattilainen

Gynova Oy on Lääkärikeskus Gynekon yhteydessä toimiva uusi hedelmöityshoitoja tarjoava klinikka. Gynova tuo toivotun uuden vaihtoehdon hedelmöityshoitoihin. Klinikka on turvallisesti oululaisessa omistuksessa ja pohjoissuomalaisille naisille tutuilla lääkäreillä on vankka kokemus naisen terveydestä ja hedelmöityshoidoista. Gynova vahvistaa entisestään Gynekon asemaa Pohjois-Suomen johtavana naisen terveyden asiantuntijana.

Gynovaan ovat tervetulleita kaikki pariskunnat ja lasta yksin toivovat naiset. Klinikkaamme voi tulla ilman lähetettä heti, kun huoli omasta hedelmällisyydestä herää. Lapsettomuustutkimukset räätälöidään vastaamaan yksilöllisiä tarpeita. Teemme tarvittavat hoidot joustavasti ja yksilöllisesti tavoitteenamme saada toivottu raskaus onnistuneesti alkuun mahdollisimman pian. Oma lääkäri on apunasi koko hoidon ajan.

Gynovan asiantuntijalääkärit: Eija Karjalainen, Riitta Koivunen, Sinikka Nuojua-Huttunen ja Sari Pelkonen. Tutustu asiantuntijoihin tästä.

 

Miten pääsen alkuun

 

Hedelmällisyysneuvonta+

Hedelmällisyysneuvonnan tavoitteena on parantaa ja ylläpitää lisääntymisterveyttä, helpottaa raskaaksi tulon suunnittelua ja kartoittaa jo varhaisessa vaiheessa mahdollisia hedelmällisyysongelmia. Hoitajan kanssa keskustellaan  omasta terveydentilasta ja hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa ottaa tarpeelliset verikokeet. Keskustelu on luonnollisesti aina luottamuksellinen.

Hedelmällisyyshäiriöiden syiden selvittäminen+

Tutkimukset on aiheellista aloittaa, kun säännöllisiä yhdyntöjä ilman ehkäisyä on ollut noin vuoden ajan. Jos tiedossa on jokin hedelmällisyyteen mahdollisesti vaikuttava tekijä (esimerkiksi pitkäaikainen sairaus tai gynekologinen infektio, kuukautishäiriöt tai kivesvamma tai jatkuva lääkitys), tutkimukset on perusteltua aloittaa jo aiemmin. Myös naisen yli 35 vuoden ikä on aihe hakeutua tutkimuksiin heti, kun huoli omasta hedelmällisyydestä herää.

Ensikäynnillä lääkäri haastattelee ja tekee alustavat tutkimukset ja tutkimussuunnitelman. Naiselle tehdään gynekologinen perustutkimus sekä ultraäänitutkimus emättimen kautta. Miehen kivesten rakenne tutkitaan tarvittaessa, ja usein ensikäynnillä sovitaan myös siemennestenäytteen antamisesta. Tutkimustulosten perusteella laaditaan alustava hoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Siemennesteen tutkimus+

Siemennesteen analyysi on miehen hedelmällisyyden perustutkimus ja se on hyvä tehdä viimeistään silloin, kun raskautta on yritetty vuoden ajan. Tutkimuksella saadaan arvio hedelmöityskyvystä. Tutkimuksessa nähdään, ovatko siittiöiden määrä ja liikkuvuus normaalit sekä tutkitaan siittiöiden rakenne ja vasta-aineet. Halutessa myös siittiöiden tarkemmat tutkimukset ovat mahdollisia (mm. DNA- fragmentaatio).

Munasolun kypsytyshoito+

Munasolun lääkkeellisen kypsytyshoidon tavoitteena on tukea hormonihoidolla 1-2 munarakkulan (follikkelin) kehittymistä. Hoitoa käytetään, kun naisen oma kuukautiskierto ei ole säännöllinen tai munarakkulan kasvu jää vaillinaiseksi esimerkiksi munasarjojen monirakkulaoireyhtymän (PCO) vuoksi. Munasolun kypsytyshoitoa voidaan käyttää myös keinohedelmöityshoitojen eli inseminaation yhteydessä. Munasolua kypsyttävät hormonit otetaan tavallisemmin tabletteina suun kautta. Munarakkuloiden ja kohdun limakalvon kasvua seurataan ultraäänitutkimuksilla.